Educatoare: Melinda și Izabella

Motto: „Cea mai eficientă educaţie pentru un copil constă în joaca lui cu lucruri frumoase.” (Platon)

În grupa noastră avem copii de vârste, interese și abilități diferite. Interacțiunea dintre acești copii de vârste diferite îi învață să ajute și să se lase ajutați. Copiii mai mari învaţă răbdarea şi toleranţa şi servesc drept modele. Cei mici învaţă de la aceștia cum să se poarte, cum să ducă la bun sfârşit noi activităţi, cum să aplaneze un conflict şi noi moduri în care să facă lucrurile.

Mediul nostru educaţional  stimulează copiii prin ceea ce îi oferă ca posibilitate de acţiune şi experienţă. Nu uităm că fiecare copil are ceva bun, iar la vârstele mici, când se formează imaginea de sine şi începe procesul de construire a caracterului şi a respectului de sine, noi îi valorizăm pe toţi, stimulându-i individual în acelaşi timp.

Credem că joaca este cel mai bun exercițiu pentru mintea, trupul și sufletul copiilor. La noi, prin intermediul jocului copiii învață să rezolve probleme, testează idei noi, își pun întrebări, își conturează înțelegerea asupra lumii.

Considerăm că este important sa ințelegem și să respectăm personalitatea fiecărui copil în parte, astfel reușim să vedem lumea prin ochii lui.

„Copiii sunt ca fluturii care zboară în văzduh. Unii se inalță mai sus ca alții, dar fiecare zboară cât de bine poate. De ce să îi compari între ei? Fiecare e diferit! Fiecare e frumos! Fiecare e special!”