Educatoare: Andreea și Ioana

,,Hai să vorbim despre stele ca să facem parte din ele”

Grupa Steluțelor este o comunitate în miniatură în care înmulțim emoții și împărțim zâmbete. Fiecare copil știe că aparține acestei comunități și este mândru de asta. O grupă cu reguli negociate, agreate, asumate, afișate și respectate de cei care o populează. În constelația noastră încercăm lucruri noi, ne acceptăm așa cum suntem, ne ajutăm unul pe celălalt în loc să ne criticăm, ne cerem scuze când greșim, spunem ,,te rog” și ,,mulțumesc”, ne exprimăm emoțiile, chiar și cele negative, facem planuri împreună, avem încredere unii în ceilalți, ne jucăm, ne bucurăm împreună zi de zi.

În Grupa Steluțelor copilul este întâmpinat cu zâmbetul pe buze, învață să vorbească corect, să fie responsabil, este purtat în lumea poveștilor, învață să fie corect, să aibă încredere în el, să facă alegeri, să pună întrebări, să spună ce simte, învăță să fie darnic, milos, învață că nu este el centrul universului, învață să primească și să ofere ajutor, îi sunt create condiții să experimenteze, învață să se descurce singur și este pregătit să devină OM.

Steluțele sunt apreciate, susținute, iubite, încurajate, înțelese, ascultate și respectate.

În decursul celor trei ani, copiii au devenit prieteni buni, exploratori, creatori, artiști, oameni de știință, lideri, povestitori, matematicieni. O grupă în care copiii zâmbesc, cântă și se mișcă cu multă dezinvoltură.

Acestea sunt motivele pentru care am ales să facem parte din această constelație.

,,Împreună transformăm copiii în pagini centrale ale poveștii Steluțelor. Suntem cu toții niște stele și merităm să strălucim.”