Educatoare: Krisztina și  Denisa

„A fost odată ca niciodată în minunata noastră grădiniţă, o grupă care se numea „Grupa Albinuţelor”. Această grupă, era de fapt un stup plin cu albinuţe, unele mai timide, altele mai încrezătoare, dar toate erau harnice, vesele şi jucăuşe.

Dornici de exprimare şi explorare, albinuţele au pătruns împreună în acest stup nou, devenind o familie şi implicându-se cu interes în activităţile de zi cu zi,  pregătindu-se astfel să devină mai buni.”

În această grupă micuţii descoperă că învăţarea este amuzantă, construind în acelaşi timp relaţii solide cu ceilalţi copii şi cu educatorii. Activităţile desfăşurate, urmăresc formarea personalităţii copiilor, atât sub aspectul dezvoltării fizice armonioase, cât şi al stimulării inteligenţei şi creativităţii acestora, al educaţiei estetice şi moral-civice, al socializării, potrivit particularităţilor vârstei. Ideea centrală este aceea că fiecare copil este unic iar unicitatea lui reprezintă punctul de plecare în toate deciziile luate în privinţa lui, cu scopul primordial de a-l ajuta să se dezvolte deplin.

 

A pornit la drum, la cale

La o grădiniţă mare.

Bate-n poartă şi întreabă

In ce grupă e îndată?

Noi răspundem cu mândrie

Unde a ajuns, e bine!

Ţipăm tare, cu bucurie

E grupa plină de hărnicie!