Educatoare: Silvia și Mariana

Grupa Ciupercuțelor va rămâne veșnic în inima noastră pentru că în această grupă s-au adunat cei mai minunați copii. Așa îi vedem noi, educatoarele lor, care spunem la orice oră din zi și din noapte că avem cea mai frumoasă meserie de pe pământ. Dar, în același timp, realizăm că toată activitatea noastră implică o imensă responsabilitate.

Lumea copiilor, în care intrăm zilnic, este o lume mirifică, lipsită de tristețe, plină de emoție, bucurie și culoare. Perioada petrecută în grădiniță fiind cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia dintre noi, ne îndeamnă să căutăm latura copilăroasă din noi în fiecare zi.

Când intrăm pe poarta grădiniței, ne gândim adesea că acum punem bazele întregii vieți a acestor copii. Ei nu știu acest lucru și ne văd ca pe educatoarele lor, uneori adulți autoritari, alteori mame, uneori prietenele lor și de cele mai multe ori, adevărați parteneri de joacă.

De-abia așteaptă să ne împărtășească impresiile, sentimentele și trăirile lor cu o sinceritate debordantă, dar uneori, ne spun și temerile lor.

Nu știm cum se bucură alți oameni, dar noi, pentru fiecare zâmbet adus pe chipul unui copil, simțim că am avut o mare realizare, și pentru fiecare reușită a lor, sufletul nostru se bucură.

Copiii din grupa noastră nu au nevoie de multe jucării, ci de multe încurajări, nu au nevoie de ultimele achiziții în materie de tehnologie, ci de îmbrățișări, nu au nevoie de lucruri materiale, ci de o vorbă bună.

Ciupercuțele sunt mereu vesele și entuziaste, mereu puse pe șotii, dar și foarte amuzante.

În încheiere, vrem să vă spunem că ne simțim norocoase că avem posibilitatea să lucrăm cu acești copii și că facem parte dintre sufletele visătoare, care s-au plimbat și se vor plimba pe holurile Grădiniței Degețica din Cluj-Napoca.